標題: 16-18/9/2012...深圳南澳、東涌、西涌
阿寶
越野雄心

UID 11
精華 0
積分 733
帖子 1465
閱讀權限 80
註冊 2008-9-28
來自 上帝的創造
狀態 離線
發表於 2012-9-14 00:05  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 阿寶 為MSN好友 通過MSN和 阿寶 交談
你錯啦! 條邊不是隨時走都得!
想一次過綑東西涌,要預一天時間!

頂部
Diaz
山人

UID 19
精華 0
積分 2956
帖子 5912
閱讀權限 20
註冊 2008-9-29
來自 屯門市中心
狀態 離線
發表於 2012-9-14 01:01  資料  個人空間  短消息  加為好友  添加 Diaz 為MSN好友 通過MSN和 Diaz 交談

QUOTE:
原帖由 阿寶 於 2012-9-14 00:05 發表
你錯啦! 條邊不是隨時走都得!
想一次過綑東西涌,要預一天時間!

我咪話佢地點會綑晒, 只會中途著草

頂部
陳小明
野人

UID 261
精華 0
積分 331
帖子 661
閱讀權限 40
註冊 2010-5-6
來自 山中
狀態 離線
中途著草行夜山啊
岸邊之上有山路都要半日多
3日行程,活動無多,半日交通,半日Hea!可1日綑(先住東再綑去西住),或住東,第早上大六湖坑上七娘山。

頂部
wai_wai
越野雄心

UID 298
精華 0
積分 838
帖子 1676
閱讀權限 80
註冊 2010-8-15
來自 特技星球
狀態 離線
~,~!!.........原來係綑唔倒.....
咁取消綑邊Xb.....此行唔使太Toil....
下次捉埋留祥先去綑xb.....

我覺得雄心都可以攬下d 3-4日既短線旅途~,~!!
唔使下下搭飛機玩足7日 = =!!(有時無咁多假架嗎)><!!

頂部
留長
超級版主

UID 3
精華 0
積分 5204
帖子 10408
閱讀權限 150
註冊 2008-9-19
來自 森林洞窟
狀態 離線
發表於 2012-9-15 23:57  資料  個人空間  主頁 短消息  加為好友  添加 留長 為MSN好友 通過MSN和 留長 交談
3-4日都可以搭飛機...

頂部
wai_wai
越野雄心

UID 298
精華 0
積分 838
帖子 1676
閱讀權限 80
來自 特技星球
狀態 離線
第一日﹕
粉嶺--->水頭村海鮮街---->南澳------>西涌

一去到大大個招牌,令人期望好熱鬧,好多又平又靚既海鮮= =!

點知原來地方好細,同一個普通市場差唔多= =!D人又死了你買海鮮,煩Q死!

總結係-----可以唔使再黎哩度= =!....

之後走返出路邊巴士站,搭 2蚊巴士去南澳Xb....

果然只係一個大型海味市場,但見d價錢好似同香港差唔多,
只係可能一定要講倒價,先有平價海味到手!但團員中同我都無咩興趣!

之後我地走出少少去活生生海鮮市場,打算買海鮮,再拎去餐廳加工食!
點知,到頭黎都係俾人呃= =!
買左蜆(味道一般﹕連加工費45蚊)、活海膽8隻_加工為海膽炒飯(碟炒飯就好好味,海膽開埋都無鼻屎咁大舊= =!65蚊 )
3大隻花蟹(唯獨得哩樣唔錯- -!60蚊)-----
最後結論係﹕如果下次再黎食海鮮,唔使自己買完再搵餐廳加工食,因為直接係餐廳上點菜已好足夠!!

餐廳都有鬼祟野- -!   不乾淨消毒費﹕10蚊!每檯都要收= =!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

食飽飽再起程去今日主打,西涌沙灘xb....
我o地之前都book定左沙灘邊的小木屋住,打算放低行李,check in 完即落沙灘玩,非常方便!

全長有5km﹕暫時仲係深圳最靚沙灘!!

仲有媚媚睇tim

原來真係幾大浪!!試過打到阿滔跌低左,笑死我

玩完返房休息!!

玩到抽根,要拉根= =!

夜晚,最後黎個BBQ.....係正沙灘旁邊,真係好有feel.....仲有人放煙花同玩天燈!!超浪漫~,~!!

頂部
留長
超級版主

UID 3
精華 0
積分 5204
帖子 10408
閱讀權限 150
註冊 2008-9-19
來自 森林洞窟
狀態 離線
發表於 2012-9-26 21:57  資料  個人空間  主頁 短消息  加為好友  添加 留長 為MSN好友 通過MSN和 留長 交談
我唔識個位女子係乜水...

頂部
wai_wai
越野雄心

UID 298
精華 0
積分 838
帖子 1676
閱讀權限 80
來自 特技星球
狀態 離線
阿滔個EX,,,,(暫時係Xb.......... )

頂部
pacific108
新手上路

UID 430
精華 0
積分 29
帖子 58
閱讀權限 10
註冊 2012-5-4
狀態 離線
好在你地有帶水泡.
西沖海底好多暗流, 每年都有人一去不返. 大家去要小心

頂部
wai_wai
越野雄心

UID 298
精華 0
積分 838
帖子 1676
閱讀權限 80
來自 特技星球
狀態 離線
加D有用資料﹕

客戶服務及查詢
(852) 3193 9332 (香港)
(86) 4006 123 148 (國內)

頂部